Bureau

Voorgeschiedenis

Adriaan Jurriëns architecten een full-service architectenbureau naar Scandinavisch model. Naast het vervaardigen en technisch uitwerken van het ontwerp en het aanvragen van een omgevingsvergunning verzorgen wij bij voorkeur ook de bouwbegeleiding ervan. We werken voor diverse uiteenlopende opdrachtgevers zoals particuliere opdrachtgevers, VVE’s, bewonersverenigingen, en (semi)overheden.

Onze dienstverlening onderscheidt zich door volledige toewijding, goede communicatie en het best haalbare resultaat in iedere situatie. Ook na oplevering blijven we graag betrokken.

Het bureau houdt zich bezig met het ontwerpen van gebouwen van verschillende schaal en aard. Voorop staat de aandacht voor samenhang en detail. Een gebouw is niet alleen een mooie gevel of een functioneel ontwerp. Het zijn vaak verschillende zwaartepunten waar in iederontwerp naar een eigen interessante afweging moet worden gevonden. Een functioneel en technisch kloppend gebouw is alleen duurzaam als het in cultureel, sociaal en economisch opzicht ook betekenis heeft. De stijl van het architectenbureau is in het kort te omschrijven als modern-minimalistisch geïnspireerd op klassieke voorbeelden uit de architectuurgeschiedenis. Aan overbodig geknutsel is in het ontwerpen geen ruimte. De architectuur wordt gevormd door het ontwerpen van het dagelijkse ritueel. Het interieur van het gebouw behoort daarom bij voorkeur ook tot de opdracht.

Architect / Director @ Adriaan Jurriëns architecten
Architect / Director @ Adriaan Jurriëns architecten

Bureau

Adriaan Jurriëns (1985) studeerde in 2011 af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn afstudeeropdracht kan gezien worden als een symbiose tussen een kennistheoretische verdieping in de klassieke architectuurgeschiedenis en haar nazaten enerzijds, en een ontwerp voor de herbestemming van de Amsterdamse Oosterkerk anderzijds. Gedurende het universitaire curriculum heeft hij zich onder meer verdiept in de wereld van de wetenschap en de filosofie en zitting genomen in de redactie van Chepos (bouwkundig magazine van de TU/e-faculteit Bouwkunde). Eerder studeerde hij in 2006 af aan de Hogeschool van Amsterdam als bouwkundige.

Tijdens, tussen en na zijn studie is Adriaan Jurriëns werkzaam geweest bij een aannemer op het gebied van restauratie en nieuwbouw, een architectenbureau en een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van bouwfysica en bouwregelgeving. Eind 2006 werkte hij samen met Remco Bangma (o.a. als Bangma & Jurriëns architecten) aan verschillende uiteenlopende ontwerpopdrachten. In 2011 richtte hij zijn eigen architectenbureau op: Adriaan Jurriëns architecten. Sindsdien heeft dit bureau aan verschillende uiteenlopende opdrachten gewerkt door heel Nederland heen: Rotterdam, Groningen, Weert, Arnhem, Ooltgensplaat (Goeree-Overflakkee), Oegstgeest, Den Haag en Den Helder. Daarnaast werkt Adriaan Jurriëns architecten aan onderwijsmateriaal voor een grote onderwijsinstelling en is een onderzoek geïnitieerd naar de opwaardering van schoolgebouwen in krimpgebieden.