Nieuwe opdracht: Verbouw en renovatie entreehal

De entreehal en het aangelegen trappenhuis vormen een markante blikvanger van het appartementencomplex aan de Van der Werffstraat in Vlaardingen. Het geheel is gebouwd en opgeleverd in 1958 als onderdeel van uitbreidingswijk van Vlaardingen en ontworpen door de bekende wederopbouwarchitect S.E. van Embden. Sindsdien zijn er meerdere kleine aanpassingen aan de entreehal en het trappenhuis verricht, maar inmiddels is er een grondigere aanpak gewenst. Naast de renovatie van zowel het interieur als het exterieur als hierbij eveneens worden gekeken naar een ruimtelijke optimalisatie van de entreehal en de begane grond van het trappenhuis. Het doel van de ingreep is onder meer  een beter aangezicht, beter gebruik van de beschikbare ruimte, een beperktere toegang (zonder teveel afbreuk te doen aan de grote ruimte), minder onderhoudskosten en een betere akoestiek. De komende tijd gaat Adriaan Jurriëns architecten aan de slag met renovatie- en verbouwvoorstellen.

Huidige entreehal Van der Werffstraat

Huidige entreehal Van der Werffstraat